Hvor meget strøm bruger et TV?

Bruger du dit TV meget, så er det også interessant at vide hvor meget strøm et TV egentlig bruger. Derfor har vi undersøgt sagen.

Strømforbruget varierer

Strømforbruget på dit tv afhænger af dets type. For eksempel forbruger et moderne QLED kun 140 kWh årligt, sammenlignet med op til 900 kWh for et forældet plasma-tv, så har du en ældre fladskærm, så kan du overvej om det er tid til det skal skiftes. Du kan altid kigge på fjernsynets energimærke, og få en indikation på hvor slemt det står til.

Du skal dog vide at selv om din fladskærm har et flot energimærke, så kan det godt snyde, da strømforbruget også afhænger af dit fjernsyns indstillinger. Skruer du op for lyden eller ændre på lysimdstillignerne, så kan strømforbruget stige.

Hvad skal jeg vide om energimærker?

Når det gælder fladskærme, så har de to forskellige energimærker.

  • SDR (Standard Dynamic Range): som en standard indstilling, og som vil være den indstilling du typisk vil benytte når du ser noget på dit TV.
  • HDR (High Dynamic Range): som er indhold der vises med højere kontrast, hvilket kan være ved f.eks computerspil, og nogle streamingtjenester.

For langt de fleste meenesker vil det være energimærket for SDR som de skal holde øje med. Spiller du meget Playstationj eller lignende, så kan det være en god ide også at holde øje med HDR.